INCD-ECOIND, prin proiectul “Promovarea, identificarea si realizarea de parteneriate pentru transfer de cunostinte in domeniul ecologiei industriale <PARTENER-ECOIND> cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Actiunea 1.2.3.,  ofera potentialilor beneficiari eligibili (intreprinderi) in conditii avantajoase, urmatoarele:

 1. Consultanță gratuita pentru identificarea nevoilor de cercetare si stimularea transferului de cunoștințe
 2. SERVICII DE ACCES la facilitățile, instalațiile, echipamentele de cercetare ale organizației de cercetare pentru întreprindere – analize, teste, masuratori, experimente, inclusiv instruire
 3. Servicii de cercetare industriala si dezvoltare experimentala

 

Obiectiv:

Îmbunătățirea transferului de cunoștințe, tehnologie și personal cu competențe de CDI în domeniul ecologiei industriale între Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială – ECOIND și întreprinderi aparținând sectorului economic, prin promovarea, identificarea și concretizarea unor parteneriate cu acestea, în scopul atingerii unor obiective de cercetare-dezvoltare-inovare comune și a creșterii valorii adăugate la nivelul unor produse/procese/servicii și/sau tehnologii.

 

Informatii utile:

 • Depunere continua pana in iulie 2021 sau pana la epuizarea fondurilor disponibile;

 

Descarca aici pachetele de informatii:

 1. Pachet de informatii_ Consultanță gratuita pentru identificarea nevoilor de cercetare
 2. Pachet de informatii SERVICII DE ACCES la facilitățile, instalațiile, echipamentele de cercetare ale organizației de cercetare pentru întreprindere – analize, teste, masuratori, experimente, inclusiv instruire
 3. Pachet de informatii_Servicii de cercetare industriala si dezvoltare experimentala

Cercetare –dezvoltare realizata in colaborare efectiva (D)

INCD-ECOIND lanseaza apelul de proiecte  pentru activitati de cercetare industriala/dezvoltare experimentala in colaborare efectiva cu intreprinderile.

Scop:

Creșterea performanței și competitivității întreprinderilor prin utilizarea expertizei existente în INCD ECOIND în vederea dezvoltării, îmbunătățirii și optimizării de produse/servicii/tehnologii prin activități de cercetare industrială/dezvoltare experimentală realizate în colaborare efectivă.

Obiective:

 • creșterea productivităţii, competitivității şi calităţii produselor obţinute la nivelul întreprinderilor;
 • încurajarea IMM-urilor de a se implica în activităţi de cercetare-dezvoltare care să conducă la lansarea în piaţă de produse/tehnologii noi sau semnificativ îmbunătățite;
 • intensificarea cooperării între întreprinderi și INCD ECOIND;
 • interconectarea expertizei existente în INCD ECOIND cu necesitățile întreprinderilor;
 • dezvoltarea de prototipuri și instalații pilot pentru produse, tehnologii, servicii noi sau semnificativ îmbunătățite prin colaborare efectivăîntre întreprinderi și INCD ECOIND ;
 • întărirea capacității de inovare a întreprinderilor și consolidarea contribuției acestora la crearea de noi produse/sisteme/tehnologii cu potențial de exploatare pe piața internăși internațională.

 

Informaţii utile:

Propunerile de proiecte se depun in format electronic (format pdf) pe adresa de mail partener@incdecoind.ro pana pe data de 14 iulie 2017, ora 16:00.

INCD-ECOIND ofera gratuit intreprinderilor (prin proiectul PARTENER-ECOIND) consultanta pentru identificarea nevoilor de cercetare, a posibilitatilor de colaborare, verificare a eligibilitatii si intocmirii propunerii de proiect.

Buget fonduri nerambursabile: 5.400.000 lei

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 17 iulie 2017,

Pachet de informatii cercetare-dezvoltare in colaborare efectiva (D)

Apelul de proiecte este realizat in baza proiectul “Promovarea, identificarea si realizarea de parteneriate pentru transfer de cunostinte in domeniul ecologiei industriale <PARTENER-ECOIND> cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Actiunea 1.2.3.